Interview

Caroline Treffers van Heemskerk Online interviewt Ellen Brantjes

Brantjes Fashion Alkmaar

Op een zomerse vrijdagmorgen loop ik de winkel van Brantjes Fashion binnen voor een kop koffie en een gezellig gesprek met Ellen Brantjes.

Ellen Brantjes (49 jaar) is al sinds 2001 de trotse eigenaresse van Brantjes Fashion in Heemskerk en Heiloo. Op 27 augustus a.s. om 10.30 uur openen haar moeder en dochter Tessa feestelijk haar derde filiaal in Winkelcentrum De Mare in Alkmaar.

Binnenkort zullen de fantastische openingsacties bekend worden gemaakt, maar wat dacht je van dat je zelf de inkoop mag regelen voor Ellen in samenwerking met haar nieuwste merk Noisy May. Door middel van een wedstrijd mag de winnaar/winnares een keuze maken uit de collectie die daadwerkelijk in de winkel komt te hangen. Hoe cool is dat!

Verder ontvang je bij aankoop van € 50,00 een waardebon van € 10,00 die je vervolgens weer kunt besteden bij een volgende aankoop van € 25,00 en uiteraard zullen er goodiebags worden uitgedeeld.

Hou vooral de Facebookpagina van Brantjes Fashion in de gaten voor het allerlaatste nieuws omtrent de opening. 

Ellen komt uit een liefdevol ondernemersgezin en nog steeds zijn haar vader en moeder erg betrokken bij de winkels en helpen waar zij maar kunnen. Buiten haar werk in de winkel heeft zij de zorg voor 3 kinderen. Tessa is 22 jaar en studeert gezondheidswetenschappen, Jasper is 21 jaar en loopt stage in Spanje als reisleider van GoGo Tours. Hij heeft nog een half jaartje te gaan, maar weet nu al dat hij zeker in Spanje wil blijven wonen. Na zijn opleiding gaat hij een serieuze opleiding doen om te leren hoe je de lekkerste cocktails kunt maken. De jongste, Maarten van 18 jaar, start na de zomer een Engelstalige opleiding voor junior account management. Maarten gaat deze maand samen met zijn stiefbroer Robbe naar Zwitserland om een berg te beklimmen voor Kika, www.naardetopvoorkika.nl. Een geweldige actie om heel veel geld op te halen voor kindjes met kanker en een geweldige ervaring voor de jongens.

Ellen is supertrots op haar kinderen en weet nu al dat geen van de kinderen de winkel zullen overnemen, maar dat vindt zij helemaal niet erg.

Zelf heeft zij altijd gewerkt als IC verpleegkundige in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Na de geboorte van haar dochter ging zij nog niet volledig aan het werk en ging daarbij ook in de winkel van haar ouders meehelpen. Langzamerhand begon zij het steeds leuker te vinden om met mode, trends en ondernemen bezig te zijn.

Het was een logische stap om het ondernemersdiploma te behalen, gevolgd door een masterclass. Heel lang heeft zij de combinatie van 2 banen kunnen volhouden, maar uiteindelijk moest er toch een beslissing worden gemaakt. Ze koos voor de winkel en ze nam de zorg die ze eerst voor de patiënten had mee in de overname van de winkel in 2001. Ze vindt het heel belangrijk dat iedereen blij en tevreden de deur uitgaat en die persoonlijke benadering doet zij met veel liefde en zorg voor haar klanten.

Op liefdesgebied heeft Ellen al heel lang een relatie met Hans die in Venray woont. Hij is werkzaam als docent op de Erasmus universiteit en zodoende worden er heel wat kilometers gereden door Nederland. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een tour ski route, waarbij je van hut naar hut skiet met een rugzak op de rug. Hieruit blijkt wel dat Ellen dol op sporten is. Zij klimt bergen, schaatst en fietst op de racefiets of op haar mountainbike. Helaas is zij vorig jaar november ongelukkig ten val gekomen, waardoor zij een hersenschudding heeft gehad die eerst niet herkend werd, maar voor veel klachten heeft gezorgd. Al bijna een jaar moet zij een paar stappen terugzetten en dat is ook de reden dat zij minder in de winkel aanwezig is. Dat valt allemaal niet mee, maar ze is een echte doorzetter en gelukkig heeft zij geweldig personeel en familie om haar heen, zodat alles gewoon door kan lopen.

Ellen organiseert regelmatig een zoldersale waar heerlijke koopjes op de zolder van de winkel hangen en waar je lekker kunt struinen. Alles wat uiteindelijk overblijft gaat in grote zakken richting de Kledingbank in de IJmond om te verdelen onder de minder bedeelden. Zij zorgt er voor dat in de zomer zomerkleding wordt gebracht en in de winter winterkleding, zodat de mensen er ook meteen iets aan hebben.

Tenslotte is het leuk om te vermelden dat de winkel in Heemskerk ook buiten de openingstijden opengaat voor een gezellige vriendinnenavond of voor een persoonlijk stylingadvies. Onder het genot van een hapje en drankje worden vele tips gegeven en combinaties getoond, zodat iedereen tevreden naar huis gaat.

prive shopping

prive shopping

Ben je nog op zoek naar de perfecte outfit en kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan graag voor je klaar!

Op dinsdag t/m vrijdag vanaf 18:00 uur kan je bij ons personal shoppen. Een afspraak plan je gemakkelijk met één van onze personal shoppers.

Bel of app naar: 06 225 184 68

of maak een aspraak in de winkel.
Zien we je binnenkort?