Trends voorjaar/zomer 2016

Deze zomer zijn er heel veel zachte kleuren te vinden in de winkels. Ook zien we te gekke prints opduiken, dus dit belooft een 'fashionable summer’ voor iedereen te worden!

KLEUREN

De modekleuren voor het voorjaar en zomer 2016 staan in het teken van intuïtie. Kalme en zachte tinten kunnen we verwachten. Zo zacht, dat het neigt naar kitsch, maar het blijft toch modern. Wat opvalt is dat de tinten positief en vrolijk zijn. Zachte pastels worden gecombineerd met warme neutralen.

Dé kleuren van 2016 zijn Rose Quartz en Serenity. Of te wel een zachte natuurlijke kleur van rozenkwarts. Een hele mooi zachte roze kleur die in de natuur op verschillende manieren voorkomt. Bij een ondergaande zon, bij bloemen of bij iemand die bloost. Serenity is een lichte blauwe kleur die doet denken aan het blauw van een wolkenloze lucht. Het zijn allebei kleuren die heel mooi combineren met andere zachte en aardse kleuren.

Ook Peach Echo gaan we veel terug zien. Het is geen roze, geen rood en geen oranje. Maar het zit er ergens tussenin. Het is een warme zomerse kleur die goed combineert met zowel felle kleuren als geel en blauw, maar ook met het het roze hierboven.

Al deze zachte zomerkleuren zijn perfect naast de mooie bruine kleur van koffie; Iced coffee. Dit is dus een neutrale kleur die als basiskleur kan fungeren in vele outfits.

TRENDS

Aankomend seizoen geven de designers een compleet nieuwe betekenis aan de net-uit-bed-look, ook wel de ‚pyjama-trend’ genoemd. De catwalks liepen over van modellen in sets die zo uit de slaapkamer leken te komen. Of je nu voor comfortabel flanellen gaat of voor verleidelijk zijden.

De Spaanse invloeden geven ons gelijk een zomers gevoel. Je waant je direct in de Spaanse zon. Van ruches en kant tot blote schouders, van knalrood tot zwart. Of te wel: Spanje is the place to be!

PRINTS

Zonder bloemenprint in de kast hoor je er écht niet bij dit seizoen. Het soort boeket dat je kiest maakt verder niet uit; de designers tonen ons ultravrouwelijke, romantische prints tot edgy grunge prints.

Net zoals de ruit is de streep aankomend seizoen niet te missen. De streep is echt terug van weggeweest. Niet alleen qua dikte is -ie erg aanwezig, maar ook wat kleur betreft maken we een flink statement. Je ziet de streep overal in terugkomen; t-shirts, colberts, broeken, jassen.. het kan allemaal niet gek genoeg!

Op de catwalks zag je heel veel patronen voorbij komen. Zo was er veel Print blocking. Dit is net zoiets als colour blocking (het samenstellen van verschillende kleuren blokken in een outfit), maar dan met prints. Bij Print blocking gebruiken ze zeer scherpe afdrukken van verschillende trends en dit mixen en matchen ze met elkaar. Zo krijg je een heel speels effect in de kledingstukken.

Als het gaat om de lente en zomer 2016 prints, hoeven ze niet allemaal geometrisch te zijn of van bloemen. Soms zijn het woorden en teksten. Een aantal ontwerpers hebben ervoor gekozen om stukken tekst op hun kleding te schrijven. Andere hebben onvolmaakte of gewijzigde slogans gebruikt. 

LAAT DE ZOMER MAAR KOMEN!

TEAM BRANTJES FASHION

prive shopping

prive shopping

Ben je nog op zoek naar de perfecte outfit en kan je wel wat hulp gebruiken? Wij staan graag voor je klaar!

Op dinsdag t/m vrijdag vanaf 18:00 uur kan je bij ons personal shoppen. Een afspraak plan je gemakkelijk met één van onze personal shoppers.

Bel of app naar: 06 225 184 68

of maak een aspraak in de winkel.
Zien we je binnenkort?